978-613-9-41568-7

Romancë nën Harkun e Triumfit

Regular price
€63,90
Sale price
€63,90
Regular price
Sold out
Unit price
per 
Shipping calculated at checkout.

Summary:

Rrëfimi i një Romance nën Harkun e Triumfit shpreh dashurinë me vështrim të parë. Fjalët nënkuptohen e nuk thuhen. Është një idil shpirtërash që janë pëlqyer me vetëtimat e vështrimeve të tyre. Por, fatkeqësisht, gjithçka, si te Madam Baterflaj, ka një fund të mbrapshtë. Prandaj edhe titulli sinjalizon "Romancën Nën ..."- e jo "Romancën Në ..." Harkun e Triumfit- për të nënkuptuar dështimin, dhe jo Triumfin, domethënë Fitoren. Autori në këtë libër, me një stil krejt të veçantë, parapëlqen ndërtimin e konflikteve dhe rrëfimin, ashtu siç është edhe jeta: me përmbysje. Prandaj do të gjeni në këtë libër tipa dhe karaktere, sa të pa kopjuar nga jeta, aq edhe të patrilluar e jetuar nga autori. Por, të spikatur e ngrijtur në art. Dhe përmbysja, s'është e thënë të jetë me fatkeqësi, por edhe me lumturi. E tillë është përshëmbull: "Buqetë me mimoza pas 42 vjetësh"; Ylber ALBANIT i duhet të kthehet pensionist në fshatin e tij DRITËSI. Ky inxjinier gjeodez, të kujton kolegun e tij KARL GEGA dhe tynelin e SEMERLINGUT në Alpet e Austrisë. Vajza 15-të vjeçe, e cila kur ulej në karige nuk i takonin këmbët në tokë, tani ishte e vé 60-të vjeçe...

Author:

Sotir Athanasi

Biographie:

Sotir ATHANASI- Lindur në Llavrio, ATHINË, më 26 Maj 1940, nënjë familje shqiptare. Isha vetëm 6-muajsh kur familja ime u vendos në Tiranë. Në moshën 7-vjeçare mbeta jetim. Për shkak të Luftës së Klasave, kreva vetëm të mesmen. Botime të tjera: Pusi i Virgjëreshës (Novelë), Midis dy dashurive (Trilogji) dhe POLEN GRUAJE (Roman).

Number of Pages:

316

Book language:

Albanian

Published On:

2019-05-07

ISBN:

978-613-9-41568-7

Publishing House:

GlobeEdit

Keywords:

Tregime

Product category:

SOCIAL SCIENCE / Ethnic Studies