9786200610317

Historia e prozës sentimentale në letërsinë shqipe

Sentimentalizmi si fenomen letrar, kulturor dhe historik

Regular price
€35,90
Sale price
€35,90
Regular price
Sold out
Unit price
per 
Shipping calculated at checkout.

Summary:

Tema “Historia e prozës sentimentale në letërsinë shqipe (Sentimentalizmi si fenomen letrar, kulturor dhe historik), vjen si propozim punimin në fjalë me synim për të vendosur në qendër vlerat e prozës me orientim stilistik sentimental duke pasur parasysh historinë e kësaj proze, pamjen përsëafërmi të autorëve dhe veprave përfaqësuese dhe prirjeve stilistike. U vendosë për prozën sentimentaliste shqipe sepse në Historinë e Letërsisë Shqipe ajo zë pa dyshim një vend të rëndësishëm dhe me disa përjashtime, nuk ka pasur vëmendje të madhe sa duhet prej studiuesve. Kërkimi është i thellë, por qëllimi është që përmes këtij studimi të nxitet dëshira për të hetuar, interpretuar dhe kapur segmentet më eminente karakterstike të shfaqjes sentimentaliste në letërsi, të cilat arrijnë të ravizojnë nëpër vepra, momente, karaktere të ndryshme të jetës, kohës në fjalë. E tërë këtë do të bëjmë përpjekje ta realizojmë falë ndihmës së literaturës, kërkimit dhe materialeve jo të pakta që i referohen kësaj periudhe, duke përdorur si metodologji të kërkimit shkencor metodën krahasimtare (hulumtuese), historike, empirike.

Author:

Artesa Osmanaj Mavraj

Biographie:

Artesa Osmanaj- Mavraj e lindur në vitin 1990, është master i Letërsisë shqipe dhe tash në studime doktorale në po të njëjtin drejtim në Prishtinë. Ka botuar recenzione, kritika , vështrime letrare në disa revista e gazeta brenda dhe jashtë vendit. Së fundi ka botuar librin e saj të parë "Pamja kritike e metaforës".

Number of Pages:

64

Book language:

Albanian

Published On:

2020-06-22

ISBN:

9786200610317

Publishing House:

GlobeEdit

Keywords:

Proza shqipe, kërkimi, sentimentalizmi, qasje, risi, prirje, individualitete, periudhë, brez, drejtime letrare

Product category:

HISTORY / General